Thursday, October 8, 2015

October TBR!

I da, znam da ponovo kasnim sa ovim postom. Malo mi je smešna činjenica da i ovaj put objavljujem TBR osmog u mesecu, isto kao i prošloga puta! Ali sada ajde da se bolje vratimo svrsi ovog posta...

Za oktobar imam planirano da pročitam 4 knjige, a mislim da su izgledi za to zaista povoljni.
Moram da se pohvalim da sam u septembru pročitala obe knjige koje sam planirala, i čak započela treću!

Knjigu koju sam počela da čitam je Hari Poter i kamen mudrosti, ili ti prvu knjigu u serijalu Harija Potera.
Filmove sam sve gledala i znam ih bukvalno napamet, a što se tiče knjige ovo je prvi put da je čitam.

Ostavljen kao beba na pragu kuće u Šimširovoj ulici broj 4, Hari Poter odrasta u ostavi ispod stepeništa, kao meta stalnih maltretiranja tetke, teče i njihovog Dadlija. Ali kada sove počnu da opsedaju njihov dom, noseći na njega adresirana pisma, život mu se iz korena menja. Od poludžina Hagrida saznaje za svoje čarobnjačko nasleđe i magijski svet skriven iza kulisa svakidašnjice, poput perona devet i tri četvrtine, početne stanice čarobnog voza koji Harija void do Hogvortsa, škole za veštičarenje i čarobnjaštvo, srca sveta magije!

Druga knjiga je naravno drugi deo istog serijala! Ne planiram da je pročitam odmah posle prvog, već će ona morati da sačeka kraj ovog meseca. Što se tiče ostalih delova, i njih planiram da pročitam na sličan način ( ostavljajući posle svaki ili pak svake druge prostor za neke druge knjige)

Druga knjiga iz serijala o Hariju Poteru. Priča počinje u trenutku povratka u Hogvorts, školu čarobnjaka, u kojoj se ispostavlja da postoji dvorana tajni i u njoj opasno čudovište.



Sledeća je knjiga " Ako ostanem ". Sigurna sam da je veliki broj vas čuo za ovu knjigu ili pak istoimeni film. Ja sam film gledala, i možda ne bih ni čitala knjigu da ne postoji drugi deo za koji još nije snimljen.

U jednom trenutku, talentovana violončelistkinja Mija sedi u kolima sa svojom porodicom. Iznenada napušta svoje telo i posmatra smrskane automobile i tela svojih roditelja i mlađeg brata, koga odvozi hitna pomoć. Miju odvode u bolnicu i tamo, dok joj telo leži u komi, razmišlja o prošlosti i pokušava da odluči da li da se bori za život. Kroz Mijina razmišljanja i prisećanja, upoznajemo njen tinejdžerski život, ljubav prema klasičnoj muzici i odnose s porodicom, prijateljima i dečkom, Adamom. Mija lebdi između života i smrti, a okupljeni prijatelji i porodica imaju samo jednu molbu: Molim te, nemoj da umreš.


I poslednja knjiga je " Kuda je otišla " drugi deo knjige " Ako ostanem ".

Tri godine posle nesreće koju je Mija jedva preživela u knjizi Ako ostanem, ona i Adam više nisu zajedno. Ali onda Adam, zvezda popularnog benda Šuting star, ostaje sâm jedne noći u Njujorku pred početak evropske turneje benda. Sasvim slučajno, te večeri Mija, sad veoma poznata violončelistkinja, ima koncert u Karnegi holu...



2 comments:

  1. Super knjige, nadam se da ćeš sve knjige koje si planirala pročitati. :) <3
    http://mirjanasmagicalcorner.blogspot.rs/

    ReplyDelete