Thursday, September 15, 2016

Društvo je ilizija - Ilija Popović

Opis i recenzija:

Devetnaest kratkih priča, koji čine ovu knjigu, donose realistične događaje o omalovažavanju, diskriminaciji i vršnjačkom nasilju, to jest svemu onome što je danas nažalost svakodnevnica mnoge dece i tinejdžera. U periodu kada vam se čini da vas niko ne razume i ne zna kroz šta prolazite, osećate se kao da nemate kome da se obratite za pomoć, mada to nije baš tako. Ako ste ikada bili žrtva nekog oblika nasilja, ne sumnjam da će te se pronaći u nekom od poglavlja ove knjige, a ako ste to i sada svakako će vam pomoći da ga prevaziđete.

Jedna sam od osoba koja je od početka znala za ovaj " projekat ", i bila jako skeptična jer nisam znala koliko dobro jedna tako mlada osoba može obraditi ovako kompleksnu temu, i na kraju uvidela koliko je sve to bilo bespotrebno jer je Ilija, autor ovog dela, odlično opisao svaki od događaja u ovoj knjizi, ne odugovlačeći je i ne unoseći bespotrebne činjenice.
Ne mogu vam reći " O, pa ova knjiga je savršena. " ali se svakako nećete pokajati ako odvojite malo vremena, podržite ovog autora i pomogete mu u nameri da što više ljudi čuje njegov glas a samim tim i u borbi protiv nasilja.

Ko već duže vreme prati moj blog, sigurna sam da zna da ovo i nije takoreći moje " štivo ", mada sam i ja sama iznenađena koliko mi se ovo delo dopalo, a sigurna sam da će i vama.

Ako želite da poručite ovu knjigu ili imate bilo kakva pitanja u vezi nje, najbolje je da se javite autoru na mail - ilijapopovic01@gmail.com ili da ga potražite na Instagramu

4 comments:

 1. Pa ja ne mogu da verujem da si konačno objavila novi post. :D Stvarno smo te dugo čekali, drago mi je što si se vratila. :)
  Što se tiče ove knjige, moram da priznam da do sada nisam čula ni za nju ni za njenog autora, ali verujem da vredi pročitati.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, drago mi je da se nakon dugo vremena napokon vraćam blogu :D

   Delete
 2. Odlična recenzija! Bilo bi super ako bi nastavila sa pisanjem :)

  http://svetknjiskogmoljca.blogspot.rs/

  ReplyDelete